Welkom bij Treehouse Montessori!

Treehouse Montessori is in juni 2023 overgenomen door een nieuw bestuur dat de school op dit moment transformeert naar modern intergraal kindcentrum met een diepgewortelde internationale montessorivisie waarbij de ontwikkeling van ieder individueel kind centraal staat. Onze school staat aan de Zuiderparklaan 45 in Bergschenhoek en bestaat op dit moment uit een Children’s House (4-6 jaar), een Lower Elementary (6-9 jaar) en een Upper Elementary (9 jaar en ouder). 

 

Op onze school bieden wij:

– Montessorionderwijs volgens internationale standaarden van AMI
   (Association Montessori Internationale)
– Tweetalig onderwijs (Engels en Nederlands)
– Onderwijs afgestemt op ieder kind
– Kosmisch onderwijs
– Een inspirerende, huiselijke leeromgeving
– Extracurriculaire activiteiten (kunst, muziek, bewegingsonderwijs) 
– Warme, gezonde, vegetarische lunch bereid door en voor de kinderen

Wij verzorgen ons onderwijs in een respectvolle, veilige omgeving. Het montessori uitgangspunt “Help mij het zelf te doen” staat centraal in de manier waarop wij werken. Daarbij laten we de kinderen zelf ontdekken, oefenen en ervaren waar dat kan. We zijn dichtbij op de momenten dat het nodig is, voor inspiratie, instructie of reflectie.

We hebben ons met name laten inspireren door het montessorionderwijs zoals dat in het buitenland wordt aangeboden. De diepgewortelde en tot in de puntjes uitgedragen montessorivisie die wij daar zien vinden wij de ultieme vorm van montessori-onderwijs. Wij gunnen dit ieder kind. Wij geloven dat dit type onderwijs leidt tot verantwoordelijke wereldburgers die in vrede en harmonie kunnen samenleven met anderen. Kinderen bij ons op school krijgen al op jonge leeftijd verantwoordelijkheid en vrijheid. Ieder kind mag worden wie hij is en ieder kind mag zijn talenten en interesses ten volle benutten en ontplooien. 

The greatest gift we can give our children are the roots of responsibility and the wings of independence. - Maria Montessori